"Nincs kardom:
a tudat egyetemes üressége a kardom."

1

ZenDo Tada Ima Dojo

Mesterünk, Shihan Réti István, a Wado-Ryu magyarországi meghonosítója, shihan Sadaharu Fujimoto (IKS 8. dan) tanítványa, a karate-do technikákat a zen szellemi-erkölcsi útmutatásaival kiegészítve megalapította a ZenDo-t. A ZenDo 1987 óta az IKS (International Karatedo Shobukai) tagja.

Shihan Réti István felhatalmazása alapján, sensei Csépai András megnyitotta iskoláját, Tada Ima néven, 2002-ben.

Japán tradicionális alapokon működő harcművészeti iskola vagyunk, merev stílusjegyek nélkül. Alapvetően meghatározóak a könnyed kitérések és abból való visszatámadások. Minden esetben az egyént veszük figyelembe a gyakorlás során, mert nincs két azonos adotságú, súlyú, magasságú, lazasgú ember. Így tehát, kár elvárni minden tanulótól pontosan ugyan azt a mozdulatot, mely kódex szerűen elő van írva. Azt gondolom, hogy a karate is egy folyamatosan változó, alakuló művészet. Természetesen az alapokat mindenkinek ugyan úgy el kell sajátítania, ahhoz, hogy később kifejlődjön a saját egyénisége, stílusa.

Én, 1994 óta vagyok shihan Réti István tanítványa, és azóta gyakorlom a karate-do-t. Már életformámmá vált és a mindennapi tevékenységeimbenben is ott van mindenhol. A mai napig izgalommal és várakozással tölt el egy hétköznap esti gyakorlás, egy hétvégi szeminárium, egy edzőtábor. Mikor 20 évvel ezelőtt beléptem az első edzésemre sosem gondoltam, hogy ez lesz az életem. Én úgy tartom, véletlenek nincsenek!

Amikor lejössz gyakorolni hozzánk, kérem, hogy nyitott legyél, és élvezd azt amit csinálsz. Sosem tudhatod, hogy mikor találod meg az utadat.Gyakorlásaink

Jellemzően 14 év feletti fiúkat, lányokat illetve férfiakat nöket várunk edzéseinken. Japán stílusú karate mellett, megjelennek az önvédelmi gyakorlatok, valamint a fegyveres technikák is. Az edzések intenzívek, koncentráltak ezért teljes szellemi kikapcsolódást jelentenek. A Dojo (gyakorlás helye) neve is ezt képviseli "Tada Ima", annyit jelent, "Itt és Most". Az edzéseken arra törekszünk, hogy csak az adott gyakorlatra, feladatra koncentráljunk és magunkhoz mérten a lehető legtökéletesebben gyakoroljunk. Az edzésekbe bármikor be lehet kapcsolódni, az újonnan érkezőkkel külön is foglalkozunk. Kiscsoportos edzések vannak, 6-12 fő, így mindenkire tudok figyelni.

Mikor meglátogatsz minket, hozz magaddal kényelmes hosszúnadrágot, polót, papucsot.


Személyi edzés, Magán órák, Csoportos oktatás.

Előre megbeszélt időpontban, egyeztetés után, vállalok egyéni oktatást is, vagy akár csoportok, alkalom szerű edzését.

Kontakt:

info@kesplaza.hu